HOME

BIOGRAPHY

FILMOGRAPHY

DISCOGRAPHY

  MULTIMEDIA

  INTERVIEWS

GALLERY

PIANELLA MUSIC

NEWS ARCHIVE

GUESTBOOK

LINKS

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

15/12/05 : Rudy Kopple's photos from THREE BURIALS OF MELQUIADES ESTRADA sessions are available on the official website of the composer. The interview with Marco and director Tommy Lee Jones will be included in the next Music from the Movies issue. The others new features of official website include 4 clips from UNDERWORLD EVOLUTION (12 minutes) and 3 clips from THREE BURIALS OF MELQUIADES ESTRADA (5 minutes), also there are included complete conductor's scores for Flight of the Phoenix, I, Robot, xXx: State of the Union and Hellboy.

14/12/05: Oficiální stránky jsou zpit online v nové grafické podobi.

10 /12/05 : Buck Sanders dnes zmínil další projekt, na kterém s Marcem momentálni pracují. Thriller CAPTIVITY pojednává o modelce, která je spolu se svým oidieem unesena sériovým vrahem. Zatímco je oba trýzní uzavoené ve znaeni ztísniném prostoru, postupni se do sebe zamilují a sbírají síly ke spoleenému boji se svým únoscem. I když film se na první pohled muže jevit znaeni pochybni, jména režiséra Rolanda Joffého (Mise, Vražedná pole) a scénáristy Larryho Cohena (Telefoní budka) mají za sebou již vcelku vysokou reputaci.  Další  novinkou  je  i  první  zmínka  o  orchestrálním   soundtracku UNDERWORLD:EVOLUTION: " I do believe a score album is coming out. Right now it looks like an hour long CD. It should be released around the time of the film. " Underworld 2 vyráží do kin 20. ledna 2006. Spuština zkušební verze audio sekce a na závir krátký text o HELLBOY 2.

05/12/05 : Tracklist evropského vydání soundtracku THREE BURIALS OF MELQUIADES ESTRADA. Na francouzském amazonu se již objevila možnost objednávky soundtracku a zároveo jsou k dispozici i krátké ukázky z každého tracku...

04/12/05 : Podle této stránky by mil ve Francii vyjít Melquiades soundtrack 31. ledna 2006 u zaeínajícího vydavatelství Recall Music for Films. Žádné blizší informace nejsou dosud známy. Pravdipodobni dojde i na americký release, který by mil vyjít ve stejné dobi u Sony Classical.

02/12/05: Doplniny první verze plakátu OMEN 666 a první obrázek z THE INVISIBLE, které by milo být uvedeno v únoru na nimeckém Berlinale a následni i v celonárodní distribuci. Doufejme, že však prodleva mezi obima uvedeními bude podstatni menší než v poípadni Three Burials of Melquiades Estrada... Rovniž co nevidit bude nahozena i audio sekce, ze které je zde alespon první ukázka -RED EYE: End Credits - (6:54; 8,29 MB; 160 kbps) . Bohužel se jedná o pouhý rip z ruského kinoripu, eemuž odpovídá nepoíliš vysoká zvuková kvalita. S vydáním filmu na DVD bude zpoístupnina kvalitnijší verze.

19/11/05 : Na stránkách Marcovy agentury Greenspan Artist Management se objevily zajímavé novinky mezi kterými nechybí dvi kompletní skladby ze soundtracku THREE BURIALS OF MELQUIADES ESTRADA. Ješti poíjemnijším bonusem je i videointerview s Marcem a Tommy Lee Jonesem ohledni soundtracku k danému snímku. V rámci poibližni 8 minutového dokumentu nechybí ani nikolik zákulisních zábiru z Marcova studia a sekvence o využití kaktusu jako perkusí. :-) Video je dostupné ve dvou formátech mov a wmv. MP3 jsou v kvaliti 160 kbps. P.S.: Podle aktuálního distribueního plánu Hollywood Classic Entertainment ntertainment by mil do našich kin Melquiades Estrada docválat v dubnu 2006.
09/11/05: Sice se zpoždiním ale poece - trailer UNDERWORLD: EVOLUTION ke stažení . Možná jste si všimli, že oficiální stránky byly posledních pár dní mimo provoz, Buck Sanders dnes potvrdil, že jsou stránky momentálni re-designovány a snad co nevidit by se mila objevit jejich nová verze. Soueasni i zmínil, že finální rozsah orchestru nahrávajícího UW:E eítá vcelku stoídmých 50 hraeu, pakliže se má ale jednat o score gotické, je menší ansámbl nástroju zcela na místi. Nahrávání se nezúeastouje ani pivecký sbor, který by mohl podpooit orchestrální spektrum, dozajista ale budou mít klíeovou roli speciální samplované efekty. Další zajímavou novinkou je i zmíniné vydání OST THREE BURIALS OF MELQUIADES ESTRADA. Film bude uveden na vánoce, aby se mohl ucházet o sošky pozlacených plešounu za tento rok, a do celonárodní distribuce vstoupí v únoru 2006. V té dobi zoejmi také vyjde i soundtrack, který by mil obsahovat poibližni 20 minut písnieek a zbytek bude tvooen orchestrální hudbou. Sami si zkuste vyložit poesný význam vity: " We mastered it a few weeks ago and it's about 1/2 of score with about 20 minutes of songs. " Vzhledem k délce vydání Sony Classical by se dalo poedpokládat, že by milo jít o polovinu z nahrané hudby (rozsah nahrávky bohužel není znám) a 20 minut písnieek zaokrouhlujících celkovou délku alba na u Sony Classical prumirných 60 minut. Uvidíme/uslyšíme v únoru. :)

27/10/05: První trailer UNDERWORLD: EVOLUTION je k dispozici (pouze však jako stream video ve formátu Windows Media a Quicktime) zde . Film bude snad již s definitivní platností uveden ve Spojených státech 20. ledna 2006.

13 /10/05 : Na stránkách webmastera Soundtrack.net Daniela Goldwassera se objevilo pár starších fotek z nahrávání FLIGHT OF THE PHOENIX ze dne 9. oíjna 2004 a jedna z poedávání cen ASCAP za rok 2004, jenž se konalo 27. dubna 2005 v hotelu Beverly Hilton.Zdejsou rovniž dostupná dvi velmi krátká videa s Marcem.

11/10/05: Marco dnes potvrdil svou úeas na plánovaném snímku Alexe Proyase KNOWING: "He(Proyas)asked me to score it and the script is great so I'm really looking forward to it." Soueasni zmínil, že MELQUIADES ESTRADA by mil vyjít na CD okolo uvedení snímku do kin (pravdipodobni na americké pudi, takže si na disk ješti nijaký ten misíc poekáme) u spoleenosti Sony Classical. A do toetice zmínil, že i když o soundtracku pro OMEN 666 ješti nezaeal ani uvažovat, rád by prostoednictvím své práce vzdal hold Jerrymu Goldsmithovi.

09/10/05: Doplnin plakát THREE BURIALS OF MELQUIADES ESTRADA. Poed pár dny byly koneeni spuštinyoficiální stránky ve Francouzštini, které kromi krátké a neobjevné Beltramiho minibiografie nabízejí možnost poslechu cca 15 vteoinové ukázky z Beltramiho hudby! Soueasni se koneeni objevuje první trailer, ukazující že se blíží jedna ze skuteeni velkých filmových událostí tohoto roku. Trailer však v tuto chvíli dosud není dostupný ke stažení. Aby nebyly jen samé dobré zprávy, tak navzdory oscarovým ambicím snímku byla americká premiéra odsunuta až na 3. února 2006, pokud se však nic nezminí, mil by být film uveden nejprve v Evropi (v listopadu již v Polsku, Francii a Belgii) a teprve se zpoždiním ve Spojených státech. Plakát ve vitším rozlišení a nikolik dalších fotografií z filmu je dostupných zde.

07/10/05: VŠE NEJLEPŠÍ MARCOVI K JEHO DNEŠNÍM 37. NAROZENINÁM!

06/10/05 : Díky Magnificatovi za doplniní dalších informací ohledni UNDERWORLD: EVOLUTION. Podle vyjádoení Marca by milo nahrávání poibližni 85 minut hudby, které pro film složil zaeít 7. listopadu. Soueasni i rozptýlil pochybnosti o jeho další spolupráci s Ole Bornedalem, ke které ani u snímku Vikaren nedojde. Na Music from the Movies se dnes objevil další budoucí projekt THE INVISIBLE, který by mil být pod režijním vedením Davida S. Goyera (Blade: Trinity) uveden (stejni jako Underworld 2) zaeátkem poíštího roku.

27/09/05: UNDERWORLD 2 score by milo dosahovat délky poibližni 80 minut a nahrávání by milo probíhat první týden v listopadu s 65 elenným orchestrem. Jak je obvyklé, nebude chybit ani elektronická linka a Buck Sanders score popisuje slovy: " Gotické a epické s množstvím akení hudby. " Soueasni zmiouje vubec poprvé i následující projekt, do kterého by se mili následni pustit po dokoneení Underworldu a zaeátkem práce na OMEN 666. Jedná se o poeítaeovi animovanou podobu kultovního seriálu TEENAGE MUTANT NINJA TURTLES, jejichž celoveeerní verze by mila do svitových kin vtrhnout až v roce 2007: "Vypadá to jako velká zábava. Navíc jsou fanoušky soundtracku Hellboye a chtijí velké orchestrální score a zdá se, že podporují experimentování."  Soueasni i potvrzuje, že po roce se koneeni doekáme oficiálního vydání Beltramiho práce na CD - THREE BURIALS OF MELQUIADES ESTRADA.

05/08/05: Buck Sanders dnes potvrdil zaeátek práce na soundtracku pro UNDERWORLD: EVOLUTION. Soueasni komentoval i svou úeast na RED EYE a THREE BURIALS OF MELQUIADES ESTRADA. "Právi s Underworldem zaeínáme. Akorát zaeínám poipravovat zvuky - strašidelné efekty pro úpíry a vlkodlaky. Poíliš jsem toho na RED EYE neudilal, byl jsem více zamioený na THREE BURIALS OF MELQUIADES ESTRADA a vzal si na eas volno, abych mohl navštívit rodinu. MELQUIADES ESTRADA je velmi pikný, vynalézavý a tématický..

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005


LATEST RELEASES

 

Cyrille Aufort    |      Patrick Doyle    |      Guy Farley    |      Dario Marianelli    |      John Morris    |      Daniel Pemberton    |      Martin Phipps    |      Theodore Shapiro    |      Edward Shearmur    |      Fernando Velázquez    |      Contact

(c) 2005-2020 Website Created and Maintained by Petr Kocanda. Redesign 2010. Phase 3 2018. All content is intended for promotional use of the composer only and shouldn't be used without prior consent from its owners.